Voorwedstrijden St. Mauritius damesturnen te Amsterdam, zondag 28/01/2018

Instap N3

Zondag mochten de jongste selectiedames Merel Karregat en Anouk Jonk weer laten zien waar zij hard voor hebben getraind. Jaylee Woudenberg moest zich helaas afmelden vanwege ziekte. Merel begon sterk op balk en bleef er dan ook netjes op! Een score van maar liefst 13 punten als beloning.

Anouk bleef heel rustig, maar helaas lukte de radslag wat minder goed dan op de trainingen. Op het toestel vloer hebben beide dames een goede oefening laten zien. Daarna volgde het toestel sprong. Anouk had een salto met vaste landing. Merel had een keurige overslag en huizenhoge salto. Ten slotte maakten ze wel wat kleine foutjes op brug.

Merel eindigde op de 7e Anouk op de 13e plaats. Anouk werd vorige keer derde en heeft zich geplaatst voor de districtwedstrijden. Merel haalde het helaas net niet. Beide meiden heel goed gedaan!

 

Pupil 2 N3
In deze categorie stromen maar 9 turnsters door dus de druk was groot. Megan Veerman begon op balk en scoorde daar de tweede plaats van dit toestel. Dit herhaalde ze op vloer: weer tweede met een prachtige oefening, beloond met 13.550 punten. Ook op sprong ging en brug werd netjes geturnd. Megan haalde brons, en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde !
Caitlin van Weerden heeft drie mooie oefeningen op vloer, brug en sprong laten zien met mooie scores, maar na een “bijnaval” op de balk was de achterstand niet meer in te halen, ze werd 20e van de 41 deelneemsters. Caitlin mag mede dankzij de goede prestatie van vorige wedstrijd wel deelnemen aan het districtkampioenschap.

Senior, 3e divisie - Ilona Zwarthoed
Het eerste onderdeel sprong ging vrij goed. Daarna was brug aan de beurt: daar had ze het 4e cijfer van de wedstrijd! Op dat moment stond Ilona 5e. Daarna turnde ze een nette balkoefening, maar wel met één val. Als laatste vloer, waar ze best laag beoordeeld werd.
Er deden in totaal 48 dames mee en er gaan er maar 12 door. Helaas eindigde Ilona als 21e in een zeer sterk deelnemersveld.

Junior 1, 3e divisie - Amy Veerman
Amy Veerman begon op sprong en kreeg de 2e score van de wedstrijd op dit toestel. Ook op brug haalde ze de 2e score van de wedstrijd, super. Met inturnen ging alles goed op de gevreesde balk, helaas tijdens de wedstrijdoefening niet: Amy viel twee keer en dat kost punten. Vloer zou Amy eerst niet turnen vanwege haar blessures , maar ze zette door en ondanks alles lukten alle onderdelen. Helaas was het voor doorstroming niet voldoende, Amy werd 10e ondanks haar blessures. Dit belooft wat voor volgend jaar.

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak

Sponsors

QR donatie