Regiofinale Noord Damesturnen D1 te Heerhugowaard 10 maart 2018

De instappers Kate Veerman en Yara Karregat begonnen zaterdag hun wedstrijd op sprong. Beide dames presteerden hier heel goed. Het tweede toestel, de brug, verliep vooral voor Yara goed. Ze behaalde een mooie score van 13.10. De balk is altijd een spannend toestel, maar beide dames waren goed gefocust. Ze bleven allebei op de balk en werden beloond met mooie scores! Daarna nog vloer. Vooral Kate liet hier even zien waarvoor zij gekomen was en turnde alles heel netjes! Kate is als 13e geëindigd en is doorgestroomd naar de regiokampioenschappen, Yara eindigde als 16e en viel helaas net buiten de doorstroming.

De tweede wedstrijd kwamen de pupillen 1 in actie: Britt van der Plaats, Annebel de Boer en Kim Zwarthoed. Vooral Annebel blonk uit op sprong met een keurige overslag. Kim maakte hier helaas gelijk een foutje, maar herpakte zich keurig op de brug, met een prima score van 13.80, net iets minder dan haar ploeggenootje Britt, die haalde 14.00 punten! Britt bleef op het goede spoor en turnde een hele nette balkoefening en haalde een 13.95. Ook Annebel bleef keurig op de balk. Kim maakte een klein foutje, waardoor zij viel, maar verder had ook zij een keurige oefening. Op vloer maakten Britt en Annebel hun wedstrijd af met een mooie oefening. Kim was op de vloer een beetje in de war maar heeft wel voor het eerst de arabier flikflak geturnd op een wedstrijd. Britt eindigde als 2e, Annebel als 7e en Kim als 26st. Annebel en Britt zijn ook doorgestroomd naar de regiokampioenschappen.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan de jeugd 1 meiden: Fabienne Plat, Lisa Zwarthoed, Kirsten Buis, Emily Zwarthoed, Roxy Tuijp en Megan Zwarthoed. De concurrentie was nu een stuk sterker dan in de vorige wedstrijden en dus een flinke uitdaging. Op sprong valt nog wat te halen, ze gaan nog te traag over de pegasus heen. Op brug lieten de meiden veel verbetering zien, hogere wegzetten en alles netjes en strak achterelkaar en dit was dan ook te zien in de resultaten. Op vloer werd heel streng gejureerd, maar de meiden hebben zich daar goed doorheen geslagen met nette oefeningen. Roxy (9e)Fabienne (10e) en Lisa (13e) hebben zich geplaatst voor de regiofinale.

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak

 

Sponsors

QR donatie