Kwartfinales St. Mauritius dames 11/3/2018 te Roden

Helemaal in Roden, Drenthe werd dit weekend door een aantal st. Mauritiusdames gestreden voor deelname aan halve finales van het Nederlands kampioenschap.

Pupil 2 N2
Esmée Ettema had zich voor het eerst geplaatst voor de landelijke wedstrijden, wat al zeer knap is in dit sterke deelnemersveld. Met veel zenuwen begon Esmée de wedstrijd. Brug en sprong waren netjes uitgevoerd. Helaas liet ze op de balk en de vloer wat steekjes vallen waardoor zij niet doorstroomt naar de halve finales.

Lindsey Ettema blonk van zelfvertrouwen en dat was te zien op de eerste twee toestellen vloer en sprong. Op de brug die hierna volgde heeft Lindsey nog niet alles onder de knie en liet ze veel puntjes liggen. Op het laatste toestel de balk was het erop of eronder: ze mocht géén fouten maken. Ze schitterde en stond als een huis, ze scoorde zelfs de tweede hoogste score van de dag! Lindsey werd 10e en heeft zich geplaatst voor de halve finales in april.

Fiene Kemper turnde zondag ook haar kwartfinale. Ze deed erg haar best, maar kwam niet verder dan een 19e plaats. Hier eindigt haar toernooi.

Mandy Pelk was wel helemaal naar Roden afgereisd, maar moest vanwege blessures toch afhaken, zij heeft niet kunnen turnen.

Jeugd 2, 2e divisie
Voor Linde Snoek kwam de kwartfinale eigenlijk iets te vroeg. Door een aantal ongelukkige blessures kon ze de afgelopen tijd nog niet voluit trainen. In overleg met haar nieuwe trainer Martin Franke is haar oefenstof aangepast. Veel basiselementen dus. Daarmee Linde turnde een mooie nette stabiele wedstrijd. Ze mag zeer trots op zichzelf zijn: met mooie scores en een uiteidelijke 14e plek heeft ze zich toch geplaatst voor de halve finale NK . Gefeliciteerd Linde en super bedankt trainer Martin!

Junior 2e divisie
Elena Schilder wilde ondanks haar rugblessure een poging doen om zich plaatsen. Zij begon goed met een hele nette sprong. Op brug moest ze helaas een tussenzwaai maken, waardoor de waardering een stuk lager uitkwam. Op balk turnde zij netjes, maar jammer genoeg viel ze bij haar flikflak. Ze stond nu 19e en er stroomden maar 13 meiden door. Als allerlaatste van het wedstrijdveld moest zij nog haar vloeroefening laten zien. Gelukkig ging deze héél erg goed en netjes en werd het nog spannend. Na het tellen van de punten eindigde Elena op een mooie 14e plaats, net niet voldoende om door te gaan.

Senior 2e divisie
Jette Sloots trad aan in de laatste wedstrijd. Met vooral een mooie balkoefening eindigde zij in haar categorie knap als 14e, helaas niet genoeg voor doorstroming.

Lindsey Ettema en Linde Snoek gefeliciteerd met jullie plaatsing voor de NK halve finales.

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak.

Sponsors

QR donatie