Veerman wooncentrum Turntoernooi 2018

Het weekend van 7 en 8 april stond sporthal de Opperdam in het teken van heren turnen. Alle leeftijden en divisies kwamen aan bod. De meeste turners moesten zich proberen te plaatsen voor de halve finale over 2 weken in Kampen. Voor de turners van Sint Mauritius was het extra spannend omdat het een thuiswedstrijd was.

Talentendivisie Pupil
Leon Atherton begon de wedstrijd op brug waarop hij een hele nette plus oefening turnde. Waar hij tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd twee weken geleden in Waalwijk nog twee keer van het rek viel, turnde hij nu een verrassend goede rekoefening met de hoogste score uit het deelnemersveld. Hiermee stond hij na twee toestellen bovenaan in het tussenklassement. Vloer en voltige verliepen prima maar hij zakte toch naar de tweede plaats. Na ringen, hoewel niet zijn favoriete toestel, kroop hij met en kleine voorsprong weer naar de eerste positie. Het werd heel spannend want met nog één toestel te gaan ontliepen de verschillen tussen de nummers 1, 2 en 3 elkaar nauwelijks. Met slechts 0,050 punten verschil wist Leon na zijn sprong de voorsprong te behouden en behaalde hij zijn 1e gouden medaille op de meerkamp. Een prachtig resultaat bij deze spannende thuiswedstrijd!

Tweede divisie instap
Lean de Waart turnde op vloer voor het eerst een arabier flikflak op de wedstrijd en dat ging super! Mooie hoge score. Ook voltige ging heel goed, 3e hoogste score van de hele groep. Bij sprong bleef hij gelukkig staan en de andere toestellen verliepen ook naar wens, dan kun je alleen nog maar afwachten of het goed genoeg was. Gelukkig was dat het geval, Lean werd 7e en heeft zich geplaatst voor de halve finale.
Alex van Rijn begon zijn kwartfinale met een zeer nette vloeroefening met hele hoge score. Op voltige kan hij nog wel wat kan verbeteren, maar zijn score was al een stuk beter dan de vorige keer. Bij ringen turnde hij heel netjes en geconcentreerd. Op sprong werd er voor het eerst in een wedstrijd een overslag gemaakt. Dat ging prima en ook de streksalto was goed. Bij brug geen val en ook op rek een nette oefening. Alles bij elkaar scoorde Alex een 6e plaats en een plek in de halve finale!
Joritz Zwarthoed kwam deze wedstrijd net te kort. Hij maakte een aantal foutjes en turnde nog iets te makkelijke oefeningen waardoor hij als 13e eindigde. Heel zuur als er 12 turners doorgaan naar de halve finale.
Rick Stikkelorum liet op vloer ten opzichte van de vorige wedstrijd een goede verbetering zien. Bij voltige gleed zijn hand weg van de beugel maar de andere onderdelen van voltige gingen goed dus daar liet hij niet veel punten liggen. De sprong heeft Rick verbeterd door de overslag te maken. De oefening op de brug was deze keer iets minder, maar des ondanks een mooie score. Het was nog spannend op het eind, Rick stond 4e met nog 1 toestel te gaan. Met een goed uitgevoerde oefening op de rek en een goede afsprong was de score van het rek goed genoeg voor een 2e plaats en hiermee is hij ruimschoots geplaatst voor de halve finale.

Tweede divisie pupil
Kyan Jacobs begon met een nette basisoefening op vloer, voltige begon heel goed maar eindigde met 2 vallen. Op ringen werd alles wel geturnd, maar was het nog niet vlekkeloos, hierdoor stond Kyan na 3 toestellen op de 21e plaats. Gelukkig moesten zijn beste toestellen nog komen, maar ook op brug ging het niet helemaal goed. Met nog 1 toestel te gaan stond Kyan op de 7e plaats. Om een medaille te winnen moest Kyan de magische grens van 20 punten halen op rek, een perfecte oefening dus. Ondanks de spanning lukte dit en behaalde hij de 3e plaats en een plek in de halve finale.
Cas Klein turnde al een plusoefening op vloer en ringen en voerde dit ook goed uit. Sprong kan nog verbeterd worden. Intussen stond Cas al 4e, met nog 2 toestellen te gaan waar hij hoog op kon scoren. Dit deed Cas ook waardoor hij uiteindelijk op een mooie 2e plaats eindigde en zich dus ook plaatste voor de halve finale.

Eerste en tweede divisie jeugd
In de 3e wedstrijd op zaterdag kwamen Stefan Rein, Dorin Radulescu en Yoran Rein in actie. Er werd gestart op voltige en Stefan behaalde direct de hoogste score van de dag op dat onderdeel. Dorin liet ook een uitstekende oefening zien. Yoran bleef met zijn hand achter zijn flankenbroek hangen en moet even op het paard gaan zitten om zich te corrigeren. Hiervoor kreeg hij een punt aftrek. Op ringen lieten de heren aan het publiek prachtige oefeningen zien. Stefan hield zijn handstand in de ringen net niet lang genoeg aan waardoor het onderdeel niet werd meegeteld en zijn score wat tegenviel. Op het onderdeel brug liet Stefan een prachtige oefening zien welke opnieuw met de hoogste score in zijn wedstrijd werd beoordeeld. Dorin en Yoran lieten op de onderdelen, sprong, brug, rek mooie oefeningen zien en klommen zo in het eindklassement. Stefan was tijdens zijn dubbel salto afsprong van rek helaas niet tot stand gekomen en zo was voor hem een podiumplek niet meer haalbaar. Tijdens hun laatste onderdeel maakten de jongens geen fouten meer. Yoran behaalde opnieuw de 2e plaats. Dorin kwam net 0,3 punt tekort voor een bronzen medaille. Stefan moest genoegen nemen met een 9e plaats.

Eerste divisie Instap
De tweede dag van het Veerman Wooncentrum turntoernooi begon met Dick Bond en Dani Schilder.
Beiden wilden natuurlijk het succes van hun turnmaatjes van de vorige dag evenaren en zich plaatsen voor de halve NK-finale.
Ze startten op brug waar ze beiden een degelijke oefening lieten zien. Dani´s schouders zwaaiden hoger, waardoor hij een betere score had. Daarna één van hun favoriete onderdelen: de rekstok. Dani liet een mooie salto als afsprong zien en Dick een nette kip. Ook hier weer een nette score.
Op vloer had Dani bij het inturnen zijn twijfels over de dubbel flikflak, maar gelukkig lukte het prima tijdens de wedstrijdoefening! Dick deed het ook prima met een salto en eveneens een dubbele flikflak.
Vervolgens voltige, een onderdeel waar je veel punten op kunt verliezen. Hier turnde Dick een prima oefening en startte Dani 2x opnieuw na een fout. Gelukkig bleef in de score de schade beperkt. Met nog een degelijke ringenoefening voor beide mannen en een supermooie sprong eindigde Dani op de 3e podium- en Dick op de 5e plaats. Allebei met glans door naar de halve finale!

Met dank aan alle trainers en de sponsoren Café de Dijk en Kivo Plastic Verpakkingen

Sponsors

QR donatie