Regiokampioenschap 2018 dames

Instap
Zaterdag 14 april begon Kate Veerman, als enige instapper van Mauritius aan haar wedstrijd. Voor Kate was het al een hele prestatie om op deze wedstrijd te mogen staan, tussen de beste meiden uit Noord-Holland in haar categorie. Desondanks begon Kate heel sterk op sprong en behaalde een keurige score. Op de toestellen brug en balk liet zij helaas wat puntjes liggen, maar op vloer maakte ze dit weer goed. Helaas was het voor Kate niet genoeg om door te stromen naar de districtfinale. Kate eindigde op de 23ste plaats.

Pupillen 1
Daarna was het de beurt voor Britt van der Plaats en Annebel de Boer, beide pupillen 1. Ook deze dames begonnen op het toestel sprong en daar blonken zij beiden in uit! Ook de brug werd voor allebei beloond met een goede score. Daarna het moeilijkste onderdeel, namelijk de balk. Britt bleef goed in haar concentratie waardoor zij geen grote fouten maakte, helaas gold dit niet voor Annebel. Zij viel twee keer van de balk en hierdoor zakte haar score aanzienlijk. Ook voor Britt werd het spannend om door te stromen, maar zij liet op vloer zien wat zij waard is en haalde een prachtige 14,40. Annebel haalde een keurige score op vloer maar het bleek niet genoeg te zijn, ze werd 24ste. Britt behaalde boven verwachting een hele knappe 5e plaats en is dus doorgestroomd naar de districtfinale!

Jeugd 1
De jeugd 1 meiden Fabienne Plat, Lisa Zwarthoed en Roxy Tuijp startten hun wedstrijd zaterdagavond op balk. Lisa liet iedereen verbazen door erop te blijven. De radslag was de laatste tijd een beetje spannend, maar ze stond als een huis. Ook op sprong liet Lisa een nieuwe sprong zien, deze ging erg goed! Ook Fabienne bleef op de balk! Roxy liet een nieuwe serie op vloer zien. Het deelnemersveld was heel. Te sterk voor onze meiden om door te stromen. Volgend seizoen zak hard gewerkt moeten worden wanneer deze meiden mee gaan doen aan de keuze oefenstof en dus zelf mogen weten wat ze turnen. Zo kunnen ze hun sterke kanten beter benutten.

Jeugd 2
Op zondagmorgen startten Daniëlle Klouwer, Eva Heuser, Alyssa Bond en Shannon Schilder op balk. Zij lieten zich meteen van hun beste kant zien: Daniëlle, Eva en Shannon turnden nagenoeg perfecte oefeningen. Helaas moest Alyssa de balk één keer verlaten.. Maar zij liet zich hier niet door uit het veld slaan en revancheerde zich met hele nette oefeningen op brug, sprong en vloer. Op de toestellen brug en sprong waren nog wat schoonheidsfoutjes te zien; maar op vloer schitterden de meiden als vanouds! Uitslag: Daniëlle 7e, Eva 9e, Alyssa 12e en Shannon 16e. Hiermee lukte het alle vier de meiden om zich te plaatsen voor de districtfinale! Een hele knappe prestatie.

Junioren
In de categorie junioren turnde Ilona Bond op zondagmiddag. De aanloop naar haar wedstrijd was verre van ideaal: Ilona kampt al maanden met een voetblessure waardoor zij vloer en sprong de afgelopen maanden nauwelijks getraind heeft. Toch besloot zij vandaag te turnen.. en met wat een resultaat! Na een nette sprong, vervolgde ze haar wedstrijd met een hele mooie brug-, balk- en vloeroefening; waarbij ze zelfs de één na hoogste score haalde op balk. Ilona eindigde op de 5e plaats, inclusief beker, en plaatst zich hiermee ruimschoots voor de districtfinale.

Senioren
In de laatste wedstrijd was het de beurt aan senioren turnster Josephine Pauws. Zij begon wat zenuwachtig aan haar wedstrijd, maar ondanks de zenuwen liet zij mooie oefeningen zien op balk, vloer en sprong. Op brug ging het niet lekker met het inturnen van de kip 1/2 draai en ook tijdens de wedstrijd ging deze niet helemaal lekker wat voor aftrek zorgde en daardoor plaatsing voor het district eigenlijk niet meer mogelijk was. Josephine eindigde als 24e.

Met dank aan de sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak

 

Sponsors

QR donatie