Succesvolle halve finales St. Mauritius dames 21 en 22 april 2018 te Alkmaar

In dit warme en zonnige weekend moesten drie Mauritiusdames in Alkmaar Sportcomplex de Meent laten zien of ze het NK konden halen.

1e divisie Jeugd Marit Schilder
Om te kunnen doorstromen naar het NK, waren 40 punten nodig. Marit moest op vloer beginnen en ze turnde hier netjes, maar niet op de toppen van haar kunnen.
Op sprong deed ze een basissprong om haar knie te sparen. Ondanks de lagere uitgangswaarde kreeg ze een hoge score. Bij brug ging het goed, ze had genoeg snelheid om de elementen goed te laten zien.

Na 3 onderdelen stond Marit er goed voor, maar de gevreesde balk moest nog. Hier werd ook keurig geturnd, maar qua moeilijkheidsgraad ligt ze hier nog achter op de concurrentie. Marit behaalde toch een mooie 7e plek ze is door naar het NK in juni!

1e divisie junior – Rosalie de Boer
Rosalie turnde haar beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Op een paar schoonheidsfoutjes na en 1 val van balk turnde ze een mooi toernooi . Met haar twee prachtige sprongen haalde zij bij dit toestel de tweede score waarmee zij zich plaatste voor de NK toestelfinale op sprong.

In de meerkamp werd Rosalie derde en mocht zij het brons in ontvangst nemen en natuurlijk een ticket voor de NK-finale in Almelo!

Pupil 2 N3 Megan Veerman
Megan begon goed op sprong. Op brug viel ze met inturnen meerdere malen, maar haar oefening voor de jury ging wel keurig. Hetzelfde gebeurde bij balk: 2x vallen bij het inturnen, maar toen het erom ging bleef ze er netjes op met een mooie uitvoering. De goede volgorde! Vloer was heel spannend, ze moest minstens 12.400 punten halen om door te stromen. Dit lukte, ze scoorde 12.500 en is daarmee door naar de finale!

Met dank aan de sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak

Sponsors

QR donatie