Geslaagde halve finale NK 2018 turners Mauritius

In het weekend van 21 en 22 april vond in Kampen de halve finale plaats voor de jongens die verplichte oefenstof turnen. Per categorie stroomden er 12 turners door naar de finale en per toestel konden de beste 6 jongens zich plaatsen voor een toestelfinale. Voor Mauritius deden er 9 jongens mee, 8 hebben de finale gehaald!


Job de Vries komt uit in Pupillen 3e divisie. De zenuwen waren wel van Job zijn gezicht af te lezen. Toch met opperste concentratie een goede brug oefening neergezet, daarna de rekstok. Na rek kwam vloer en toen voltige. Altijd spannend, maar het ging prima. Op ringen het Epke gevoel. En als laatste sprong. Bam! Een mooie afsluiter. Geen podium wel door naar de finale en toestelfinale op ringen.

Instap 2e divisie
Rick Stikkelorum begon met vloer, waar hij helaas wat puntjes liet liggen. Rick liet op de ringen een goede oefening zien met een goed resultaat tot gevolg, inclusief een halve bonuspunt. Sprong was ten opzichte van de vorige wedstrijd sterk verbeterd. Op naar zijn favoriete onderdeel, de brug, deze oefening verliep uitstekend, waar hij ook een halve bonuspunt in de wacht sleepte. Met nog één toestel te gaan stond Rick op de 4e plaats, dus rek moest goed uitgevoerd worden om een medaille te halen. Dit lukte en hij werd derde, dus door naar de finale! Ook mag hij daarnaast nog uitkomen in de toestelfinales van: voltige, brug en ringen.

Lean de Waart was best zenuwachtig voor deze wedstrijd. Het begin op vloer ging nog prima, maar voltige, zijn favoriete onderdeel, ging helemaal niet. Hierna kwam Lean niet meer in het wedstrijdritme en dat resulteerde helaas niet tot doorstroming naar de finale.

Na een zenuwslopende wedstrijd is Alex van Rijn er toch in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale. Daarbij haalde hij ook een toestelfinale op brug, terwijl zijn oefening niet perfect was. Op vloer had hij wat kleine wiebels, waardoor hij de hoge score van de kwartfinale niet kon evenaren en zo ook net een toestelfinale misliep. De jury jureerde streng op voltige en ook daar ging zijn oefening niet optimaal, maar bij ringen herpakte hij zich weer. Bij sprong volgden twee keurige sprongen, maar nog geen stabiele landing. De laatste twee toestellen moesten wel goed gaan anders zou hij een finaleplaats mislopen. Gelukkig maakte hij dit waar met nette oefening en stabiele landing op brug en rek.

Pupillen 2e divisie
Cas Klein ging bij het inturnen op het eerste onderdeel vloer, door zijn enkel, na een snelle actie van de trainer om de enkel in te tapen kon hij toch de wedstrijd turnen. Op vloer ging het goed, voltige ging niet helemaal lekker, hij turnde een flank te weinig. Door naar ringen, een goede oefening met een goede landing. Op sprong werd de eerste sprong beter uitgevoerd dan de tweede sprong, vervolgens liet Cas op brug een ijzersterke oefening zien met goede landingen.
Ook op het laatste toestel rek liet Cas een goede oefening zien waar hij ook een bonus kreeg. Cas werd tweede en is dus door naar de finale. Tevens voor vier toestellen gekwalificeerd: vloer, brug, ringen, rek.

Kyan Jacobs was erg zenuwachtig want hij wilde dit jaar heel graag de finale halen. Op vloer liet hij een hele nette oefening zien en op voltige overtrof hij zichzelf. Aan de ringen begon hij heel goed, maar aan het einde van de oefening schoot zijn hand los en viel hij hard op de grond. Hierdoor werd een element niet geteld wat hem veel punten kostte. Op sprong had Kyan zich goed verbeterd t.o.v. de kwartfinale en op brug vergat hij een zwaai. Rek turnde hij uitstekend, maar de jury kon het niet waarderen.
Kyan werd 3e en heeft naast de meerkampfinale, toestelfinale op vloer, voltige, sprong, brug en rek!


1e divisie instap
De zondag werd afgetrapt door Dick Bond en Dani Schilder, beiden waren zeer gespannen.
De start op rek was netjes, maar niet spectaculair. Dani had wel een mooie salto als afsprong. De vloer was bij beide mannen wat slordig. Dat was te merken aan de scores die veel lager waren dan gewoonlijk. Op voltige viel het puntenverlies van Dani, ondanks 3 vallen, mee. Dick liet daar een nette oefening zien en had een goede score. Na 3 toestellen stonden de mannen op de 12e en 14e plaats. Ringen leverde bij Dani weer een prima score op. Dick was hier wat minder netjes dan we van hem gewend zijn. Gelukkig herpakten beide mannen zich op sprong waardoor ze weer omhoog klommen in het klassement. Bij het laatste toestel, brug, was het dan ook erop of eronder voor beide mannen. Zowel Dani als Dick deden dit, ondanks de enorme druk, heel netjes.
Met een 6e plaats voor Dani en een 8e plaats voor Dick, uiteindelijk met glans door naar de finale!! Dani heeft nog toestelfinale op ringen en rek en Dick mag voltige doen.

Talentendivisie Pupil
Leon Atherton begon zijn halve finale wedstrijd op brug, zijn favoriete toestel waarop hij zich als eerste plaatste voor een toestelfinale op het NK. Wederom bleek dat dezelfde vier jongens in deze groep pupillen die bij eerdere kwalificatierondes in de medailles vielen, heel erg aan elkaar gewaagd zijn. Steeds met tienden verschil wisten zij elkaar na elk toestel te overtreffen. Leon liet een aantal waardevolle punten liggen op rek, waar hij een val maakte en op vloer, waar hij zijn oefening nog niet op alle elementen plus turnt. Met slechts een halve punt verschil met nummer twee won Leon in Kampen de bronzen medaille op de meerkamp en heeft zich daarmee geplaatst voor de NK finale in Hoofddorp in juni.
Verder heeft hij zich weten te plaatsen voor maar liefst vijf toestelfinales: brug, vloer, voltige, ringen en rek!

Met dank aan de trainers en de sponsoren Café de Dijk en Kivo Plastic Verpakkingen

 

Sponsors

QR donatie