Succesvolle kwalificatie Mauritius heren NK 2018

Zondag 27 mei vond in Leek de laatste kwalificatie ronde voor het NK turnen plaats. In de eerste wedstrijd kwamen 3 jongens van turnvereninging St. Mauritius in actie.

Stefan Rein en Dorin Radulescu in 1e divisie Jeugd 7 en Yoran Rein in Jeugd 8. 

Er werd gestart op het onderdeel vloer waar alle jongens een keurige oefening lieten zien. Yoran ging na het eerste onderdeel direct aan de leiding en stond deze de gehele ochtend niet meer af. Op geen enkel onderdeel maakte hij fouten en en liet daarom ook nergens punten liggen. Yoran ging er dan ook met het goud vandoor. Volgende week is de NK finale. Daar worden 2 groepen uit zijn categorie samengevoegd. Of hij dan ook met een medaille kan afsluiten is nog niet zeker maar hij gaat er zeker zijn best voor doen.


Zijn oudere broer Stefan kende ook een hele goede dag en leek ook lang op weg naar het goud. Tot het laatste onderdeel stond hij 1e in het klassement maar tijdens zijn laatste onderdeel rek ging het echter fout. Halverwege zijn oefening viel hij en daarmee leek het podium ver weg. Hij maakte zijn oefening met een dubbel-salto afsprong goed af. Uiteindelijk moest Stefan genoegen nemen met brons. Ook Dorin zijn wedstrijd kende weinig fouten. Hij kon door een lichte blessure niet voluit op het onderdeel sprong waardoor hij in zijn eindscore net achter Stefan eindigde. Yoran, Stefan en Dorin hebben zich zowel geplaatst voor de NK meerkamp finale, als voor een aantal individuele toestellen volgende week in Hoofddorp.

Bram heeft het hele jaar te kampen gehad met blessures van vanwege groei. Zijn voorbereiding was dan ook lastig. Hij had nog geen wedstrijd kunnen turnen en het was vorige week nog niet duidelijk of hij met deze plaatsingswedstrijd mee zou kunnen doen. Afgelopen zondag was zijn enige en dus laatste poging. Hij heeft het boven verwachting gedaan en zich geplaatst met een 2e plek en hij mag ook nog aan 2 toestelfinales mee doen!

Met dank aan de trainers en de sponsoren Café de Dijk en Kivo Plastic Verpakkingen

Sponsors

QR donatie