Wedstrijd Pre Instappers zondag 1 juli in Haarlem

Het was een spannende dag voor de pre-instappers van Mauritius.

Zij hadden hun eerste echte wedstrijd. De spanning was aanwezig, iets wat zorgt voor wat stomme foutjes. De meiden begonnen hun wedstrijd op sprong, waar zij handstand tot ruglig op verhoging mochten laten zien.

Vooral Tessa Buis, Lucie Keizer en Kyra van Vlaanderen lieten hier een hele mooie sprong zien! Het tweede toestel was brug, waar sommige meiden wat foutjes op maakte met de wegzet gelijk gevolgd door zwaaien.

Voor Anne Klein was de brug haar beste toestel deze wedstrijd, Fenna Maas turnde op dit toestel super netjes en werd beloond met een score van 14 punten! Dan volgde de balk, altijd een spannend toestel. Vooral de handstand en de halve pirouettes waren voor de meiden uitdagende elementen.

Ilva Burghouts bleef heel goed geconcentreerd en haalde zelfs de radslag op de balk! Ook Lucie Keizer bleef mooi strak werken wat op de balk altijd wordt beloond.

Het laatste toestel was de vloer, waar zij onder andere boogjes, overslagen, handstanden en spagaatsprongen moesten laten zien. Voor Veronika Pouznikova was dit haar beste toestel die wedstrijd. Vooral haar radslag-arabier was netjes. Ook voor Ilva Burghouts en Fenna Maas was dit onderdeel een succes.

Al met al hebben de meiden laten zien wat zij in zich hadden, maar er is nog genoeg werk te doen voor volgend seizoen. Dan worden zij instappers en zullen zij meer wedstrijden gaan turnen. Meiden, goed gedaan en op naar volgend seizoen!

 

Sponsors

QR donatie