Mauritius dames op koers tijdens voorwedstrijden

In het weekend van 8 en 9 december waren de eerste voorwedstrijden voor kwalificatie voor het NK in de SportXperience Amsterdam.

Instap N2: Tessa Buijs, Kyra van Vlaanderen en Lucie Keizer
Voor deze dames was dit de allereerste voorwedstrijd in hun nog prille turncarrière en met gezonde spanning gingen zij het avontuur tegemoet. In totaal kwamen er 26 meiden uit in klasse N2. Op balk turnden de meiden een prima oefening. Tessa en Lucie maakten een prachtige radslag op de balk, maar juist op de eenvoudiger onderdelen lieten ze puntjes liggen. Tessa haalde hier haar beste resultaat. Op vloer werd ook keurig gepresteerd. Alle dames turnden een goede sprong, toch alweer een stuk beter dan vorige week tijdens de clubkampioenschappen. Tenslotte volgde nog het favoriete onderdeel van zowel Kyra als Lucie: de brug. Ook hier lieten ze een prima oefening zien, Kyra en Lucie haalden hier hun beste wedstrijdresultaat. Lucie Keizer eindigde als 9de, Tessa Buijs als 15de en Kyra van Vlaanderen als 23ste. Ze hebben goed kunnen zien wat het niveau is waarop geturnd wordt en kijken uit naar de volgende voorwedstrijd op 20 januari 2019.

Jeugd 1, N3: Yasmine Veerman en Caitlin van Weerden
De eerste wedstrijd voor Yasmine Veerman en Caitlin van Weerden verliep niet zonder slag of stoot. Yasmine kampte helaas met een rugblessure waardoor zij alleen op vloer en balk een aangepaste oefening kon laten zien. Ondanks wat aanpassingen in de balkoefening behaalde zij toch een mooie score en maakte geen grote fouten. Op vloer heeft ze gedaan wat mogelijk was en turnde heel netjes. Caitlin begon heel sterk op sprong met een mooie half in-half uit en trok deze lijn door naar brug. Voor het eerst liet zij een streksalto af, zonder hulp, zien op een wedstrijd. Op balk was het doel om de arabier te doen en dit lukte. Op vloer kan er nog gesleuteld worden en mag ze vooral netter gaan werken. Beide dames weten waar aan gewerkt kan worden voor de volgende wedstrijd.

Junior, 2e divisie: Anouk Tol
Anouk heeft trainingsuren moeten inleveren waardoor meedoen op dit niveau lastig wordt. Zij turnde de wedstrijd naar verwachting, met als hoogtepunt een prachtige vloeroefening op de muziek uit de film Sherlock Holmes, waarmee ze op dit onderdeel als zesde eindigde!

Met dank aan de sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak

Sponsors

QR donatie