Dames D-groep halen er het maximale uit tijdens 2e competitie wedstrijd

Voor de dames van de D-groep stond 19 januari de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. 

In de eerste wedstrijd kwam Yinglian Laan in actie bij de senioren. Ying begon de wedstrijd goed op sprong en brug, hier turnde zij zeer sterk. Helaas kon zij deze lijn op balk niet vasthouden, wat haar de tweede plaats kostte. Ying werd uiteindelijk 7e.

Tegelijkertijd turnden de instappers  Zoë Tol, Riva Bon en Eva Hasanont, zij begonnen goed op vloer. Hier en daar zaten nog een paar schoonheidsfoutjes, maar met mooie overslagen gesprongen door Eva en Riva mogen de meiden zeker tevreden zijn. Zoë liet vooral op sprong zien dat zij heel hard getraind heeft de laatste tijd: ze vloog bijna over de kast heen. Op brug lieten Riva en Eva zien hoe sterk zij zijn, wat een mooie brugoefeningen. Als laatste het wiebelonderdeel balk: hier had Zoë haar zenuwen het beste onder controle en turnde alles netjes zonder er af te vallen! Riva werd 4e, Eva 9e en Zoë 10e.

Daarna waren de junioren aan de beurt in een zeer sterk deelnemersveld met oudere dames. Dit ging ze, ondanks blessures,  toch behoorlijk goed af.  Sanne en Roos Tol schitterden op vloer door heel netjes en met veel uitstraling te turnen. Daniëlle Klouwer en Shannon Schilder turnden op balk heel stabiel en behaalden hier de 2e en 3e score van de wedstrijd. Alyssa Bond was vooraf nog wat gespannen over haar brugoefening, maar dit bleek nergens voor nodig: zij scoorde hier het 2e cijfer van de wedstrijd! Eva Heuser kon vanwege een blessure niet meedoen, maar was aanwezig voor de mentale support. Al met al hebben de meiden een goede wedstrijd geturnd. Danielle werd 7e, Shannon 9e, Alyssa 13e, Sanne 15e en Roos 22e.

In de derde wedstrijd traden Sabine de Koning en Sandy Smit (jeugd 1) aan. Sandy liet zien dat ze mooie stappen gemaakt heeft het afgelopen jaar. Op sprong en brug zette zij het hoogste cijfer neer. Sandy is 4e geworden. Sabine turnt veel moeilijke onderdelen, maar alles moet nog even wat netter om tot een mooi resultaat te komen Sabine is 10e geworden.
Tijdens de vierde wedstrijd mochten  Pupillen 2 Annebel de Boer, Kim Zwarthoed en Esmee de Groot laten zien wat ze in hun mars hadden. Esmee begon heel sterk op vloer. Bij sprong kregen de zenuwen vat op haar waardoor ze weigerde. Esmee is 16e geworden. Annebel zette het hoogste cijfer op sprong neer en ook op brug scoorde zij hoog. Op balk en vloer moet nog gewerkt worden aan de netheid. Annebel is 5e geworden. Kim turnde overal stabiel netjes. Dit leverde haar een mooie 3e plaats op.

Op de andere baan begonnen Jeugd 2 dames Roxy Tuip, Fabiënne Plat, Lisa Zwarthoed , Emily Zwarthoed en Kirsten Buis bij balk, waar helaas niet iedereen even stabiel was. Roxy en Lisa turnden wel heel stabiel en lieten nette oefeningen zien. Vloer is een van de sterkste onderdelen van de meiden. Vooral Emily, Kirsten en Lisa straalden! Op sprong liet Fabienne zien dat het harde trainen niet voor niks is geweest.  Al met al was het geen vlekkeloze wedstrijd voor iedereen, maar desondanks gingen er toch nog twee medailles mee naar huis: Roxy werd 4e en Lisa 5e.Kirsten werd 7e, Emily 9e en Fabiënne 15e.

Zondagochtend vroeg was het de beurt aan Kate Veerman en Claudia Walter (pupil 1). Claudia gaat steeds netter turnen, maar er moet nog gewerkt worden aan een aantal nieuwe elementen. Claudia is 23e geworden. Kate liet zien wat ze kan, ze turnt altijd erg netjes. Net als Claudia mag ook zij gaan werken aan nieuwe elementen zodat de uitgangswaarde hoger is. Kate is in dit sterke deelnemersveld 11e geworden.

Met dank aan de trainsters en de sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak
 

Sponsors

QR donatie