2009 Voorwedstrijd dames

Alle turnsters 1e,2e en 3e divisie Mauritius door naar ½ finale

Vorig weekend werd voor de 1e divisie in Opmeer de kwartfinale georganiseerd en afgelopen weekend voor de 2e divisie de kwartfinale en voor de 3e divisie zelfs de ½ finale in Volendam. Alle wedstrijdturnsters (15 in totaal) hebben zich geplaatst voor de halve of hele finale.

ccf02332009_00001

 


1e divisie (Opmeer)

In de 1e divisie hebben Irene Kwakman, Daphne Groot, Wendy Veerman, Anne Kamphorst en Eva Butter zich allen makkelijk geplaatst voor de ½ finale. Daphne Groot behaalde in de pupillen 2 categorie in een sterk veld van maar liefst 41 deelneemsters een hele goede 5e plaats. Vooral haar balk oefening was goed ten opzichte van de concurrentie.Anne Kamphorst heeft de pupillen 1 van Nederland laten zien hoe balkturnen nou eigenlijk bedoeld is. Met een 9.50 !! op dit toestel stelde zij haar 1e plaats meer dan veilig. Wendy Veerman eindigde in deze zelfde categorie (met 44 deelneemsters) op een goede 8e plaats. Een onbenullig foutje kostte haar op sprong nog een halve punt, waardoor er nog meer in zit. Eva Butter plaatste zich net achter Wendy op de 10e plaats. Eva haalde op brug het hoogste cijfer van de wedstrijd (9.30). Irene Kwakman heeft ivm een blessure dispensatie gekregen en mag op basis van haar prestaties van vorig jaar meedoen aan de ½ finale.

2e divisie (Volendam)

Op zaterdagochtend mochten de instappers en de pupillen 1 hun thuiswedstrijd turnen in de Opperdam. Met toch een beetje extra spanning werd er goed gepresteerd.Beau Pijlman behaalde de meeste punten van de mauritianen, met name door het hoogste cijfer op vloer van de wedstrijd (9.00) en eindigde op de 2e plaats. Christine Tol en Fabienne Molenaar deden niks voor elkaar onder en mochten samen plaats nemen op het bronzen schavot. Noortje Sloots eindigde op een 11e plaats. Als zij de balk net zo mooi gaat doen als de vloeroefening kan zij nog hoger eindigen. Anne Mooijer plaatste zich met in de brugoefening een zolendraai en een salto uit wegzet af als 13e voor de ½ finale. Kim Uylenhoed was de verrassing van de dag. Ivm een blessure heeft ze bijna niet kunnen trainen, maar plaatste zich heel onverwacht toch als 21e voor de ½ finale.Cynthia Kwakman mocht in Volendam ook de zilveren medaille mee naar huis nemen. Ze liet weinig steekjes vallen en liet iedereen genieten van 4 mooie oefeningen.Zondagochtend was het de beurt aan Marielle Schilder en Janey Karregat. Zij komen beide uit in de jeugdcategorie. Deze categorie heeft in de 2e divisie de meeste deelneemsters en dus ook de grootste concurrentie. Vooraf waren er wel kansen op doorstroming, maar dan mochten ze geen fouten maken. Dit deden ze beide dan ook niet en vooral door hun sterke optreden op balk met het 2e cijfer voor Marielle (8.65) en 3e cijfer voor Janey (8.50) bereikte zij ook de ½ finale. Marielle eindigde op een 6e en Janey op een 11e plaats.

 

 

3e divisie (Volendam)

Lisa van der Spek is de enige Mauritiusturnster in de 3e divisie. Vorig jaar nog turnend in de 4e divisie laat zij dit jaar in de 3e divisie zien daar meer dan thuis te horen. Met een sterk optreden op alle 4 de toestellen en de hoogste score op balk (8.75) won zij de ½ finale in Volendam overtuigend

 

 

Sponsors

QR donatie