NK turnen 1e divisie dames

dames mei2_320x213Na een lange weg van hard en goed trainen was het afgelopen weekend zover; de Nederlandse Kampioenschappen voor de 1e divisie in Amsterdam. Na diverse voorrondes waren alleen de 36 beste per leeftijdscategorie over. Mauritius nam deel met 4 turnsters, Noortje Sloots en Fabienne Molenaar (pupil 1), Irene Kwakman (jeugd) en Lisa van der Spek (senioren). 3 top 10 plaatsen was het resultaat!

Noortje Sloots en Fabienne Molenaar
dames mei2_320x213Zij begonnen hun wedstrijd op brug. Ook al ging het in de trainingen al beter bleek ook in de finale het niveau nog niet hoog genoeg te zijn om op dit toestel met de beste mee te doen. Voor Noortje 11.833 en voor Fabienne 12.833. De dames trokken zich hier niks van aan want op het volgende toestel balk lieten zij beide een demonstratie balkturnen zien. Noortje turnde heel zeker en behaalde hier het hoogste cijfer !(14.400) Ook Fabienne was vastberaden te laten zien hoe mooi zij die balkoefening kan turnen en scoorde het 5e cijfer (13.750).
Ook op vloer lieten zij kwaliteit zien met voor Noortje het 3e cijfer (14.600) en voor Fabienne het 17e cijfer (13.600). Deze dames turnde vorig jaar nog een divisie lager en mogen dus terug kijken op een zeer succesvol seizoen met voor Noortje een 6e plaats en Fabienne daar net achter op plaats 7.

 

 

 

 

Irene Kwakman
Irene heeft alles in zich om de rest van het deelnemersveld onzeker te maken, maar op wedstrijden is helaas het  tegenovergestelde waar. Ze begon goed op vloer met huizenhoge acrobatische en gymnastische series maar bij sprong, haar beste toestel, ging het mis. Ze was haar aanloop kwijt en raakte lichtelijk in paniek. Het resultaat was dat beide pogingen niet tot stand kwamen en daardoor was de achterstand in het tussenklassement al te groot om nog voor de medailles te kunnen strijden.
Op brug (5e cijfer) en balk maakte zij de wedstrijd gelukkig goed af. Zij turnde zowel op brug als balk een stabiele oefening. Irene werd in een zeer sterk deelnemersveld 13e.

dames mei1_320x213

Lisa van der Spek
Lisa turnde 2 seizoenen geleden in de 4e divisie, vorig seizoen werd zij kampioen in de 3e divisie en dit jaar turnde zij zelfs in de 1e divisie. Als je zo’n grote stap maakt en je komt terecht in het turngeweld van de senioren 1e divisie dan ben je blij als je de finale haalt en dan hoop je elke wedstrijd iets beter te worden. Voor Lisa was dit niet genoeg.
Lisa startte op sprong met een yourchenko gehoekt. Haar 2e sprong was mooi ruim en ze landde goed rechtop. Op het toestel brug is de uitgangswaarden nog niet zo hoog, maar wat ze turnde was goed dus toch het 15e cijfer.  Waar velen ‘toppers’ de mist in gingen liet Lisa op balk een topoefening zien. Met bijna geen wiebel en een mooi gelukte flick-flack salto zette zij hier het 2e cijfer van de wedstrijd neer (12.900). Op vloer moest zij als laatste turnen toen iedereen al klaar was dus al het publiek en andere turnsters konden meegenieten van Lisa’s oefening met maar liefst 4 moeilijke acrobatische series. Lisa eindigde met haar debuutfinale in de 1e divisie op een hele mooie 8e plaats!

Meiden, gefeliciteerd!

Sponsors

QR donatie