2e rayonwedstrijd dames basisklasse 2010

dames pre-instap20 Maart was een spannende dag voor Sanne, Sanna, Lynn, Jill, Caithlin, Emma, Jette, Verena en Kim.  De tweede Rayonwedstrijd van onze meisjes in de basisklasse vond afgelopen zaterdag plaats in Egmond. Er deden maar liefst 32 meisjes in deze categorie mee! Zij waren allemaal erg zenuwachtig en benieuwd in welke turnzaal ze terecht kwamen.

 

Ze zagen er allemaal prachtig uit met mooie ingevlochten vlechten en schitterende pakjes, een echte blikvanger!

Nadat zij met juf Marian en juf Marieke ingeturnd waren, mochten de meisjes beginnen op balk. Dit is voor hen allemaal het onderdeel waar ze nog veel op moeten oefenen. Emma en Lynn waren de enigen die erop bleven tijdens de oefening en scoorden dan ook allebei de hoogste puntentelling van 11.80. Keurig netjes gedaan! Tijdens dit onderdeel zitten de ouders met zweet in de handen op de tribune!

Daarna was sprong aan de beurt, waarbij Jill en Sanna en Sanne opvielen door de krachtige aanloop. Hierdoor scoorde Sanna een 13.65, Jill een 13.50 en Sanne een 12.70. Prima!

 

Kim en Verena gaan hier ook al op vooruit. Kim scoorde een 12.20 en Verena een 12.50. Ga zo door!

Vervolgens gingen zij naar het onderdeel vloer. Dit lag vlak bij de ouders dus heeel moeilijk voor de meisjes om te concentreren!! Misschien komt het juist doordat het zo dicht bij de ouders lag, want onze meisjes scoorden hier allemaal hoog! Wat vooral opvalt, in vergelijking met de andere verenigingen, is de afwerking. Dit is bij ons al tot in de puntjes aangeleerd en de oeh’s en de aaah’s kwamen uit het publiek tijdens de oefening!

Sanna 14.50, Lynn 14.30, Kim 14.10, Emma 13.90, Jill en Jette 13.80, Verena 13.50, Sanne 13.30 en Caithlin 12.00. Top!

 

Als laatste naar brug, waar Emma en Jette een mooie oefening lieten zien. Zij zijn niet voor niets tweeling want ze scoorden allebei een 12.30. Goed zo! Al onze meisjes zijn wel sterk op brug en staken er ook met kop en schouders bovenuit bij de tegenstanders.

 

Het was een spannende wedstrijd. Na twee onderdelen lagen Sanna en Lynn op een gedeelde 1e plaats en Jette op de 3e plaats. Na het derde onderdeel was het hele podium voor Mauritius met Sanna op 1, Lynn op 2 en Jette op 3.

De uiteindelijke score na alle vier de onderdelen was Sanna op de 1e plaats, Jill op de 2e plaats en Lynn op de 3e plaats. Heel spannend voor zowel de meisjes als de ouders!

De uitslagen van de andere meisjes waren:       Jette       5e plaats

                                                                     Caithlin   8e plaats

                                                                     Sanne   10e plaats

                                                                     Emma   11e plaats

                                                                     Kim       13e plaats

                                                                     Verena   14e plaats

Keurig gedaan meiden, ga zo door!!!!!

 

 

Sponsors

QR donatie