Eerste landelijke wedstrijd turnen heren 2011

jellenielsthomjulianmitchstijn pelleroy en sverre De jongens van Mauritius zijn het nieuwe turnseizoen uitstekend begonnen. In de Jo Gerrishal in Roermond kwamen zaterdag zeventien turners namens de Volendamse vereniging in actie in zes verschillende wedstrijden. Vier van de jongens wonnen hun wedstrijd en namen dus een gouden medaille mee naar huis. Verder gingen er nog een zilveren en twee bronzen medailles mee naar Volendam. Voor de wedstrijd waren er heel wat bleke bekkies te zien. Zo’n eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen zorgt voor extra spanning. Voor sommige turners was het zelfs de eerste officiële wedstrijd ooit. Maar toen ze eenmaal aan hun oefeningen mochten beginnen was bij de meeste jongens niet veel meer te merken van die spanning.

Bij de jongste jeugd in de Benjamin Talenten Divisie kwamen drie turners van Mauritius in actie. Roy Loch zat meteen goed in de wedstrijd. Na het eerste toestel moest hij nog twee concurrenten voor laten gaan, maar vanaf ronde twee pakte hij de kop in de wedstrijd. Roy eindigde op een afgetekende eerste plaats met 111,85 punten. Hij was de sterkste op de toestellen voltige, sprong en rek.

Evrim Ksikas turnt sinds januari gedeeltelijk mee bij Mauritius, verder traint hij bij Hercules Beemster uit Middenbeemster. Evrim, die zijn eerste wedstrijd turnde, legde beslag op de vijfde plaats in het klassement met 98,65 punten. Hij legde de basis voor die klassering op rek en ringen. Op die toestellen werd hij tweede.

Ook Mikel Zwarthoed kwam voor het eerst uit in een wedstrijd. Hij eindigde met 89,25 punten op een tiende plaats. Zijn beste prestaties waren een zevende plek op voltige en een achtste plaats met ringen.

Instap 8

In de Instap 8 Talenten Divisie was Mauritius vertegenwoordigd met vier turners. Jelle Massee had de juiste vorm al helemaal te pakken. Met 108,20 punten legde hij beslag op de eerste plaats. Met eerste plaatsen op vloer en ringen en een gedeelde eerste plek op rek wist hij zich de concurrentie met een verschil van 0,35 punt van het lijf te houden.

Stijn Buys viel met 105,55 punten net buiten de prijzen, maar zijn vierde plaats in het klassement was een mooie prestatie. Stijn was de sterkste op brug en werd derde op voltige. Niels Schilder eindigde in deze wedstrijd als vijfde. Hij scoorde een totaal van 104,90 punten. Een gedeelde eerste plaats op rek en een derde op sprong waren zijn beste prestaties. De vierde Mauritius-turner Pelle Klement sloot de wedstrijd in Roermond af als zesde. Op sprong was hij de sterkste en op ringen haalde hij een vierde plek.

Pupil 6

In de categorie Pupil 6 Talenten Divisie gingen alle medailles mee naar Volendam. Thom Roeg was in deze wedstrijd veruit de sterkste. Hij sloot af met 109,05 punten, ruim vijf punten meer dan de nummer twee. Thom, tweedejaars in deze categorie, won alle toestellen behalve het onderdeel voltige. Daarop moest hij vijf/honderdste punt toegeven op clubgenoot Mitch Boom. Die werd met een totaal van 103,80 punten netjes tweede. Behalve een eerste plek met voltige haalde Mitch tweede plekken op ringen en brug.

Boyd Bindels, trainend bij Turnlust Alkmaar en Mauritius, veroverde met 102,80 punten de bronzen medaille. De basis daarvoor legde hij met derde plaatsen op vloer, voltige en ringen. Julian Mühren tenslotte eindigde op de vijfde plaats. Hij haalde een totaalscore van 98,40 punten. Julians beste prestaties waren derde plekken op sprong, brug en rek.

Instap 9

In de categorie Pupil 9 3e Divisie kwam voor Mauritius alleen Sverre van Wijngaarden in actie. In een uitgebreid veld van achtentwintig turners eindigde hij op een verdienstelijke tiende plek. Sverre eindigde gedeeld als derde op sprong en als vijfde op ringen.

In de categorie instap 9,1ste Divisie kwamen voor Mauritius 4 jongens uit, Lars de Boer, Jaro van Wijngaarden, Daniel Kwakman en Koen Becker

De wedstrijd zelf was erg spannend! Daniël, Lars, Jaro en Koen hebben het ontzettend goed gedaan. In de tussenstanden wisselden ze elkaar af in de top 5.

In hun groep zaten 12 jongens. Van deze jongens hebben Daniël en Jaro op de brug de hoogste punten gescoord nl. 18.80. Koen had de hoogste score op voltige: 19.10 en Lars scoorde het beste op twee toestellen: rek 19.00 en sprong 19.10.

Uiteindelijk is Daniël 7demet 106.50 geworden, Koen 4demet 108,15 , Jaro 3emet 109.05en Lars 1ste met een totaal score van 109.70

Jeugd 8

Olaf Atteveldturnde als enige Mauritier in deze categorie

Een gedeelde 3e plaats op ringen was zijn beste resultaat. Olaf eindigde op een 11 plek op in het eindklassement

jellenielsthomjulianmitchstijn pelleroy en sverre jongenslars jaro koen en daniel  en trainers  ben en willem instap 9