Wedstrijd turnen dames 1e en ere divisie in Volendam 2011

img_2590

Afgelopen weekend werden in sporthal Opperdam de ½ NK Finale voor de 1e divisie en de 2e plaatsingswedstrijd voor de talenten en eredivisie georganiseerd. Ook konden er voor de 1e divisie startplaatsen voor de toestelfinales verdiend worden. Het was een druk weekend met veel mooi turnen met maar liefst 12 Mauritius turnsters aan de start. Cynthia Kwakman kon helaas niet deelnemen in verband met een blessure.

 

 

 

 

Joelle Tel (pupil 1)
Joelle beet zaterdagochtend het spits af. In de trainingen was de zolendraai nog niet stabiel en ook nu kon ze deze helaas niet redden. Op balk revancheerde ze zich gelukkig met een hele mooie oefening. Een onverwachte fout op vloer kostte haar een hoge klassering en een plaats in de toestelfinale. Joelle plaatste zich, mede door een keurige overslag en streksalto op sprong ruim voor de NK met een 14e plaats.

Lindsey Bond (pupillen 1)
LIndsey maakte het een aantal dagen voor de wedstrijd spannend of ze wel of niet kon turnen. Gelukkig met wat hulp hier en daar verscheen ze flitsend aan de start met gelijk op het 1e toestel sprong de 2e score. Op brug zette zij met een zeer strakke oefening zelfs de hoogste score neer. Op balk en vloer maakte ze geen grote fouten, maar optimaal was het door de rommelige voorbereiding niet. Lindsey werd knap 4e en plaatste zich voor de toestelfinales sprong en brug.


Noortje Sloots en Beau Pijlman (pupillen 2)
Tijdens het inturnen werd al duidelijk dat er veel concurrentie is in deze categorie. De beide turnsters van Mauritius lieten zich niet beïnvloeden en startten sterk op het toestel brug. Beau zette hier zelfs de hoogste score van de wedstrijd neer (14.567). Op balk liet Noortje ondanks een val zien dat zij zeer sterk is op dit toestel. Met een 12.850 stelde zij een plaats in de toestelfinale veilig. Voor Beau was balk de laatste wedstrijden het probleem, maar training loont en dus ging het dit keer goed en zonder fouten. De toestellen vloer en sprong turnden ze beide prima en ze horen ook bij de betere in deze groep. Noortje eindigde op een mooie 6e plaats en Beau won erg knap het zilver. Ook plaatste zij zich voor 2 toestelfinales!

Fabienne Molenaar (pupillen 2)
Omdat het een ½ finale was turnde Fabienne niet samen met haar clubgenootjes Noortje en Beau. Fabienne turnde op vloer voor het eerste een overslag streksalto en op sprong was dit keer de streksalto met hele schroef toegevoegd. Op het 3e toestel brug turnde Fabienne strak en ruim wat haar maar liefst de 2e score opleverde. Bij het laatste toestel balk ging het helaas met flick-flack 1x mis, maar het geheel bleek gelukkig genoeg voor brons. Fabienne plaatste zich ook nog als 2e voor de toestelfinale brug.

Verena Sens (instap)
Verena turnt nog niet zo heel lang, maar daar was deze halve finale niets van te zien. Op alle 4 de toestellen turnde zij sterk. Op brug turnde zij voor het eerst de hele oefening door met een salto uit wegzet en op balk behaalde zij zelfs de hoogste score! Verena verraste vooral zichzelf met een hele mooie 3e plaats en maar liefst 2 toestelfinales!

Irene Kwakman (junior)
Irene is een turnster die zich op de training altijd voor meer dan 100% inzet, maar op een wedstrijd eigenlijk wat rustiger zou moeten zijn. Ze moest de balk 2x verlaten maar bleef boven met een nieuw element; de losse radslag. Op vloer turnde zij voor het eerst een dubbel schroef en een overslag streksalto gevolgd door een hurksalto. Om zich te kwalificeren voor de toestelfinale sprong moest zij 2 verschillende sprongen turnen. Dit deed zij uitstekend en plaatste zich als 3e voor deze finale. In het allround klassement eindigde Irene als 9e.

Lisa van der Spek (senior)
Nog herstellende van een voetblessure verscheen Lisa toch aan de start om een plaats voor de finale te bemachtigen. Met inturnen op sprong had zij toch weer meer last dan verwacht en moest haar programma nog verder worden aangepast dan gepland. Gelukkig kon zij op brug laten zien niet stil te hebben gezeten en turnde voor het eerst een zolendraai tot handstand. Lisa haalde de eis van 39 punten en plaatste zich voor de finale.

Sanna Veerman (instap talentendivisie)
Sanna had de 1e voorwedstrijd gewonnen en dan wordt er toch wat van je verwacht. Veel last ondervond zij niet van deze druk, want op 3 van de 4 toestellen behaalde zij de hoogste score. Op brug turnde zij voor het eerst een reuzenzwaai. Ook al lukte dit met inturnen nog niet helemaal wilde zij toch doorzetten en met een beetje hulp van het thuispubliek ging het prima. Sanna won deze wedstrijd met bijna 3 punten verschil van de nummer 2.

Christine Tol (pupillen 2 talentendvisie)
Christine begon op brug met een stabiele oefening die haar de 3e score opleverde (12.350). Ook op balk turnde zij sterk en bleef dit keer op de balk met de dubbel loop flick-flack. De vloeroefening van Christine gaat er steeds beter uitzien en ook de uitgangswaarde klimt langzaam omhoog. Dit belooft wat voor de volgende wedstrijden. Ze eindigde op sprong met een ruim uitgevoerde tsukahara. Christine werd erg knap 2e in een sterk deelnemersveld!

Anne Kamphorst en Eva Butter (jeugd eredivisie)
Eva is geblesseerd waardoor zij niet voluit kan gaan met een groot aantal elementen. Toch verscheen zij samen met Anne aan de start van deze wedstrijd op het hoogste niveau voor meisjes van 12/13 jaar. Beiden turnden deze wedstrijd voor het eerst een streksalto met dubbel schroef op vloer en ook op brug lieten ze lopende oefeningen zien met aan het einde een dubbelsalto af. Anne scoorde op brug zelfs het 4e cijfer van de wedstrijd als eerstejaars jeugdturnster! Anne eindigde op een 15e plaats en Eva op een 19e plaats.

Dank gaat uit naar de perfecte organistatie van dit evenement , de trainsters, de vele vrijwilligers ensponsoren.

 

 

img_2590

 

beau pijlman

 

sanna veerman eerste geworden

 

christine tol tweede geworden

verena sens derde geworden

 

fabienne molenaar derde

img_2915

img_3179

img_3248

 

finale damesturnen 02-04-11      56

img_2950

finale damesturnen 02-04-11      17

 

Klik hier voor de uitslagen van Zaterdag 2 april

Klik hier voor de uitslagen van Zondag 3 april

In de loop van deze week en volgende week worden er nog meer foto's geplaatst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsors

QR donatie