NK heren keuze-oefenstof 2011

foto nkNK Meerkamp Finale  

Zaterdag 18 juni  werd de finale Meerkamp geturnd van de keuze oefenstof heren in Heerenveen.

Jan Mooijer , Jay Kost en Mike Langeslag traden voor St Mauritius uit Volendam aan.

Jay Kost begon bij zijn meerkamp op de ringen en ging daarbij gelijk de fout in, en niet doorgedraaide slinger zorgde voor een niet acceptabel eindresultaat. De rek oefening werd matig uitgevoerd en daarom ook matig beoordeeld. De toestellen daarna werden stukken beter uitgevoerd, maar konden  het verlies op ringen niet meer goed maken. Met  0.05 tekort voor het brons werd Jay  4e .

Mike Langeslag trainde de afgelopen weken voor het WK traject waarvoor hij in de pre selectie is opgenomen. Echt getraind voor het NK heeft hij daarom niet. De oefeningen waren niet scherp genoeg uitgevoerd. Als kanshebber voor de titel werd hij teleurstellend 5e. Hopelijk pakt het telefoontje van de Bondscoach op maandag de 20e positief uit , hij krijgt dan te horen of hij definitief mee gaat naar Japan voor het WK in oktober

 

Jan Mooijer liet het tijdens het hele voortraject naar het NK iets wat afweten.  Echte goed prestaties waren er nog niet geleverd. In Heerenveen nam Jan revanche. In de goed gevulde hal liet Jan zien over welke capaciteiten hij beschikt. Nieuwe elementen op rek en brug werden met verve uitgevoerd.Hier zette hij scores neer die bij Jan horen. Uiteindelijk werd deze publiekslieveling 2e van Nederland, meer had jan er ook niet uit kunnen halen.

 

Toestelfinales heren keuze oefenstof

Zondag 19 juni waren de toestelfinales voor de heren keuze oefenstof.

Mike Langeslag had zich hier niet voor geplaatst omdat hij niet aan de halve finales had deelgenomen. De prestaties van de halve finales bepaalden welke 6 turners er per categorie aan de toestelfinales mochten deelnemen.

Jay Kost, John Buijs en Jan Mooijer vertegenwoordigden St. Mauritius derhalve bij deze toestelfinales.

 

Jay Kost, eerste divisie junior II

Jay had wat goed te maken na de teleurstellende vierde plaats bij de meerkamp gisteren. Hij was gebrand op meerdere titels bij de toestellen. En omdat ook zijn vriendin Lynn in Heerenveen aanwezig was, was hij tot op het bot gemotiveerd om te scoren vandaag.

Jay had zich geplaatst voor 5 toestelfinales en wist uiteindelijk 2 gouden medailles te halen op vloer en sprong. Daar kwamen twee zilveren medailles bij op rek en voltige.

Jay mag terugkijken op een zeer succesvol seizoen waarbij hij naast zijn studie toch nog tijd weet vrij te maken om toch op dit niveau te kunnen blijven presteren.

 

Jan Mooijer en John Buijs, ere divisie Jeugd

Na de succesvolle tweede plaats bij de meerkamp gisteren wilde Jan dolgraag ook minimaal een gouden medaille scoren. Hij had zich geplaatst voor alle 6 toestelfinales maar al snel bleek dat hij niet echt lekker in de wedstrijd zat. Na 4 toestelfinales op voltige, ringen, sprong en brug stond hij nog met lege handen. Echter op rek, het toestel dat het hele seizoen al een achilleshiel voor hem was wist hij een bronzen medaille binnen te halen. Deze prestatie gaf hem vleugels en op het laatste toestel vloer wist hij uiteindelijk zijn felbegeerde gouden medaille te halen. Dit met een miniem verschil van 0,05 punten. Maar dat kon voor hem de pret niet drukken en kreeg het seizoen toch nog een gouden randje.

 

John Buijs had zich voor 3 toestelfinales gekwalificeerd, voltige, brug en vloer. Hij kamp al het hele seizoen met blessures aan zijn rug, knieëen en voeten. Gisteren deed hij ook niet mee met de meerkampfinale omdat dit een te zware impact heeft op zijn lichaam.

Op het eerste toestel voltige liet John zien dat hij het voltigeren nog niet verleerd was en liet een stabiele nette oefening zien. Zijn concurrenten lieten flinke steken vallen waardoor John direct al een gouden plak kon verzilveren.

Bij zijn volgende toestel brug ging het voor hem echter al snel mis doordat zijn rug enorm opspeelde en de oefening niet kon afmaken. Op vloer moest hij zelfs helemaal verstek laten gaan omdat het niet meer ging.

 

Al met al waren de toestelfinales voor St. Mauritius in de keuze oefenstof toch een groot succes. Met name omdat het voor St. Mauritius heel wat jaren geleden is dat er heren uitkwamen op dit niveau in de keuzeoefenstof.

Hoe het komend jaar gaat verlopen met de turncarrières van Jay, Jan en John moet nog bekeken worden omdat deze heren ook nog proberen om hun VWO studie net zo te laten slagen als op dit moment hun turnprestaties.

 

foto nk

Sponsors

QR donatie