Motorisch Remedial Teaching St.Mauritius

Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen die moeite hebben met bewegen. Zij vertonen een achterstand ten opzichte van hun leeftijdsgenoten. Aan deze achterstand wordt tijdens deze lessen gewerkt. Ook kinderen die erg onzeker zijn maar wel een normale ontwikkeling vertonen kunnen tijdens deze lessen hun onzekerheid opvijzelen.

De lessen worden gegeven aan de hand de leermethode van de KNGU, MRT. Aspecten zoals springen in al zijn vormen, balanceren, balvaardigheid zoals gooien, vangen, stuiteren komen aan bod. De kinderen krijgen iedere week een thuisopdracht mee om bepaalde bewegingen extra te oefenen.

De lessen zijn bedoeld om eventuele achterstanden in de ontwikkeling van de kinderen te verbeteren.
Tijdens de les worden veel complimenten gegeven bij elke kleine vordering die het kind maakt.Hier groeit hun zelfvertrouwen enorm van. Door een groter zelfvertrouwen durft het kind meer te ondernemen. Onderdelen waar het kind moeite mee heeft durft het dan toch te proberen. Op deze manier leert het kind zijn of haar angsten te overwinnen en hun grenzen te verleggen.
Het is niet direct te zeggen hoe lang een kind deze lessen dient te volgen.Voor het ene kind is een half jaar genoeg, voor de ander is er wel na een jaar verbetering maar nog niet voldoende om aan gewone recreatielessen mee te doen. Stop je te snel met deze lessen dan bestaat de kans dat het kind qua bewegen terug valt en het zelfvertrouwen weer daalt.
De lessen worden gegeven in groepen van maximaal 10 kinderen in de kleine zaal van de Gymstuif. Door het aantal te beperken krijgen deze kinderen de aandacht die ze nodig hebben. De kosten van deze lessen zijn hierdoor hoger dan de gewone recreatielessen.

De lessen worden op woensdagmiddag gegeven van 13.30 -14.15 uur en
14.15 -15.00 uur. U bent van harte welkom om langs te komen met uw kind voor een proefles. Mocht u nog vragen hebben, belt dan gerust met Jennifer Nannings. Tel: 0653451799

Quote moeder:
Mijn kind heeft in korte tijd veel meer zelfvertrouwen gekregen en hij vond het super om iedere woensdag naar de gymstuif te gaan. Bedankt hiervoor.

Sponsors

QR donatie