Dames halve finale NK 2012

Zaterdag 31 Maart werd er gestreden in Nieuw Vennep om finaleplaatsen voor het NK Meerkamp turnen. De meiden van team JSC Sport/St Mauritius die uitkomen op nivo 2e divisie pupil 1 waren het eerst aan de beurt. Caitlin Veerman en Emma Sloots vertrokken vol goede moed naar de prachtige sporthal. Het was bekend dat er maar 12 van de 36 meiden door zouden gaan naar de finale.

Dit was natuurlijk het doel, maar gaandeweg bleek er meer in het vat te zitten. Brug is de moeite waard om even te noemen. Hier werden er prachtige dingen gedaan door beide meiden, Emma een mooie 13.900 en Caitlin zelfs 14.233!

Vervolgens het onderdeel balk: altijd spannend voor deelnemers, trainsters en publiek.
Caitlin liet een mooie strakke oefening zien met goed uitgevoerde elementen,maar had de pech dat ze er 2x af viel. Dit zag je terug in de score maar toch nog nog een 10.900.
Emma moest 1x de balk verlaten maar deed de rest zo overtuigend dat ze een mooie 12.133 noteerde. Het werd duidelijk deze meiden van JSC Sport/St Mauritius in de bovenkant meededen,gezien de optelsom der scores.
Het laatste onderdeel vloer moest dus verlossing brengen in de spanning: Plaatsing NK? vast wel...Een podiumplek? Misschien...Caitlin turnde of haar leven er van af hing en deed het geweldig! een knappe 13.350. Emma haalde ook alles uit de kast en scoorde 12.300.
En jawel: de uitslag werd bekend:Caitlin 1e!! en Emma 2e!!
Een fantastische prestatie van beide dametjes, die zich in de meerkampfinale op het NK ook nog mogen laten zien in de toestelfinales.
Voor Caitlin is dit op de brug en op vloer, Emma mag de toestelfinale op balk doen.
Bij deze is een woord van dank niet ongepast en wel richting trainsters, en de nieuwe sponsor JSC Sport.

Zondag was het de beurt aan Lynn Groot en Jette Sloots om zich te plaatsen. Zij waren vastbesloten om hun teamgenootjes Caitlin en Emma te vergezellen tijdens de finale.
Lynn scoorde al gelijk hoog door op sprong een 13.25 te halen. Het zelfvertrouwen was duidelijk aanwezig. Brug was de uitblinker van Lynn en behaalde daar een 13.55, zij stond na 2 onderdelen op een 3e plaats. Dat beloofde een finaleplek!
Jette ging daar toch nog bovenuit op brug en behaalde maar liefst een 14.10. De balk is het gevreesde onderdeel voor beide turnsters, en helaas vielen ze er ook allebei af. Maar Jette werd ondanks de val toch nog goed beloond. Lynn’s finaleplek was hierbij in gevaar gekomen want zij werd hard afgestraft vanwege de val.
Als laatste het onderdeel vloer, het was al duidelijk dat Jette verzekerd was van een finaleplek, maar voor Lynn zou het erom spannen. Jette’s vloer was bijna foutloos, prachtig om te zien. Lynn’s series gingen geweldig, maar door enkele foutjes tussendoor bracht haar score niet hoog genoeg.
Helaas lag het niveau van deze dag veel hoger dan de dag ervoor, zodat Lynn net niet genoeg punten behaalde voor een verzekerde finaleplek. Als ze de dag ervoor op de turnvloer had gestaan, had ze haar welverdiende finaleplaats wel behaald. Nu eindigde ze op de 13e plaats, en staat dus eerste reserve. Ook op de toestelfinale staat zij als reserve op sprong.
Jette eindigde op een 6e plaats, dus wel een finaleplek! Ook mag zij op de toestelfinale uitkomen op brug. Klasse gedaan meiden!

Sponsors

QR donatie