Finale 3e divisie dames en halve finales 2e divisie Reusel 14-04-13

Opnieuw succes dames Mauritius

4x goud voor Mauritius turnsters 2e divisie!

In Reusel was dit weekend de dames NK finale 3e divisie.  Ook werden daar de halve finales NK 2e divisie geturnd waar zowel finaleplaatsen als plaatsen voor de toestelfinales te verdienen waren.
Jia Lu Tuijp kwam uit in de finale  3e divisie en heeft hier een mooi resultaat neergezet.
Tijdens de halve finales 2e divisie kwamen 10 Mauritius dames in actie. Zij zijn allen door naar de NK-meerkamp, hebben 13 toestelfinales binnengesleept en als klap op de vuurpijl mochten 7 dames  een medaille in ontvangst nemen! Hieronder een verslag van alle wedstrijden.


Zaterdag beet Jia Lu Tuijp het spits af in de finale 3e divisie, categorie pupil 2. Haar voorbereiding was goed, Jia Lu zet zich elke training voor 200% in. Op brug liet zij gelijk zien een topper te zijn. Met iemand anders leertjes (haar eigen was ze vergeten) turnde Jia Lu een ontzettend mooie oefening met hoge wegzetten.  Vervolgens bleef ze keurig op de balk staan en op vloer liet zij iedereen genieten van de beste oefening in haar categorie. Op sprong sloot zij deze foutloze wedstrijd af met een keurige salto. Dit alles resulteerde in een prachtige vierde plaats.

Vervolgens waren zondag de instappers N2 aan de beurt. Zij waren verdeeld over 2 wedstrijden en moesten per wedstrijd bij de eerste 5 eindigen om door te stromen naar de NK finale.
Rosalie de Boer, Megan Jacobs en Madelief van Montfort kwamen uit in de eerste wedstrijd.
Eerste toestel was sprong: Rosalie wilde perfecte landingen maken en hierdoor hield ze zich wat in met de overslag en streksalto. Dit pakte niet goed uit want ze viel met streksalto op haar kont. Megan turnde wel 2 goede sprongen en dit werd beloond met 13.066. Madelief heeft zich goed verbeterd de laatste tijd, ook zij liet 2 mooie sprongen zien met een score van 12.700. Volgende toestel was brug. Megan moest beginnen en deed dit niet zo goed, per zwaai kreeg ze een behoorlijke aftrek waardoor haar score bleef haken op 11.650. Rosalie liet een schitterende brugoefening zien die beloond werd met het hoogste cijfer 12.850. Ook Madelief turnde een mooie oefening met ruime zwaaien 12.200. Op balk liet Rosalie ook een prachtige oefening zien zonder wiebels of vallen, wederom de hoogste score 14.133. Madelief haar sterkste onderdeel is balk en dat maakte ze ook waar 13.400 was het resultaat. Megan had gekozen voor een veilige balkoefening zodat ze er niet af zou vallen 12.800 was voor haar dan ook een prima score. Na deze 3 toestellen stond Rosalie eerste, Madelief tweede en Megan vierde dus het werd nog erg spannend bij het laatste toestel. Rosalie mocht beginnen en deed dit met grote overtuiging, 13.567. Voor Madelief is de vloer niet het sterkste onderdeel dus doel was om genoeg punten te turnen voor doorstroming, 11.900 was hiervoor een prima resultaat. Megan moest  knallen op vloer en dat deed ze dan ook, met de hoogste score 13.833 sloot ze de wedstrijd af.
Uiteindelijk was Rosalie zeer overtuigend 1e met 52.750, Megan behaalde een mooie 2e plaats met 51.349 en zeer verrassend werd Madelief 3e met 50.200! Alle meisjes mogen dus 25 mei de finale turnen. Rosalie mag op 26 mei ook nog een toestelfinale turnen op brug en balk en Megan op vloer.

In de 2e wedstrijd kwamen voor de instap N2 Anouk Tol, Liena Azmani en Elena Schilder in actie. Zij begonnen op vloer en dit onderdeel ging netjes. Vervolgens moesten zij naar sprong. Liena sprong fantastisch en dit leverde haar de hoogste score op wat goed is voor een plaats in de toestelfinale!

Daarna kwam brug. De meiden zwaaiden prachtig en scoorden hier hele mooie punten. Na 3 toestellen werd het heel spannend en het laatste onderdeel was balk! Vanwege een knieblessure ging het bij Liena niet echt lekker en moest zij helaas eenmaal de balk verlaten. Ondanks de val scoorde zij toch nog hoog. Elena liet vervolgens zien hoe het moet op de balk met een score van 14,433 behaalde zij de 1e plaats op dit onderdeel en hiermee ook deelname aan de toestelfinale. Om zich te plaatsen moest Anouk een goede balkoefening neerzetten en er zeker ook op blijven staan. Dit lukte en met een score van 13,400 rondde zij af. Dit alles resulteerde in een prachtige eindscore met ,
Elena op de 1e plaats, Liena 3e en Anouk een knappe 4e plaats!

De 2e divisie pupillen 1 waren ook super op dreef. Inge Hansen turnde op alle onderdelen de sterren van de hemel met op balk een score van 14,450! Voor haar was dan ook de verdiende eerste plaats. Daarnaast turnde ze 3 toestelfinales bij elkaar.

De balkoefening van Nicole Tuyp was vandaag wat minder en dat gaf wat bezorgde gezichten. Maar gelukkig voor niets want op de andere onderdelen maakte ze alles goed. Met uiteindelijk een 4e plaats en een toestelfinale op vloer een topresultaat.

Amber Tol was blij dat ze tot de halve finale was gekomen en hield geen rekening met een finale. Maar vandaag lukte alles! Met een prachtige balkoefening die zelfs een toestelfinale opleverde eindigde zij op de vijfde plaats.

Tenslotte Jette Sloots  in de categorie pupil 2. Jette had geen ideale voorbereiding op de  wedstrijd . Door een teenblessure kon zij niet de gewenste trainingsarbeid doen. Toch turnde ze vandaag bijzonder goed. Haar oefeningen waren strak, ook op balk geen enkele wiebel.
Dit werd gezien door de jury want ze kreeg hoge cijfers. Jette deed mee voor de medailles en op het eind wist ze haar concurrente nog van de 1e plek af te houden. Die was voor Jette! Prachtige eerste plaats dus en tevens plaatsing voor maar liefst 3 toestelfinales, Balk, brug en vloer. Op naar de finale in Dordrecht!

Een ongekende prestatie. Gefeliciteerd meiden. Trainsters Marissa, Leonie, Christine en Marieke gefeliciteerd en bedankt. En natuurlijk ook Linda en Ben die er stiekem toch waren.

De damesselectie 3e divisie van Sint Mauritius wordt gesponsord door teamsponsor Schoonmaakbedrijf Succes Volendam.
De damesselectie 2e divisie wordt gesponsord door teamsponsor ETB Cas Sombroek Volendam. 
Selectiesponsor dames- en herenselectie:  JSC Sport Volendam Beter, Fitter, Sterker.

Sponsors

QR donatie