25 medailles voor de Beukers en Mauritius.

 

Zaterdag 20 april vonden de toestelkampioenschappen plaats in Wormer.
De  turnsters hebben  totaal 25 medailles gewonnen

klik op deze link voor fotoos op de website

http://www.oypo.nl/pixxer.asp?id=A9A6CB63E606A10D

 

In de eerste wedstrijd waren de instappers en de pre instappers aan de beurt. Sofie liet vooral een nette vloer en brugoefening zien. Op de brug haalde zij de ophurk en daarmee mocht zij het brons in ontvangst nemen op dit toestel.
Lynn turnde netjes op balk maar greep daar met een vijfde plaats net naast de medailles. Bij de instap meisjes gingen alle gouden medailles mee naar Edam-Volendam.
Mijntje behaalde goud op balk en vloer en mocht voor brug nog een medaille in ontvangst nemen voor de vierde plaats.
Anouk pakte het goud op sprong. Zij turnde een ontzettend mooie handstand platval, de beste die zij ons dit seizoen heeft laten zien! Zilver behaalde zij op brug en vloer.
Voor Amy en Britt was dit hun eerste wedstrijd. Amy is na een lelijke val snel hersteld. Waar de dokter dacht dat haar arm nooit meer recht zou staan schitterde Amy na een half jaar de sterren van de hemel! Amy  werd eerste op brug na een ontzettend mooie oefening met huize hoge zwaaien en wegzetjes. Tweede werd Amy op de balk. Op de sprong liet zij een ontzettend mooie salto zien. Zij greep hier net naast de medailles met een vijfde plaats.
Britt is na een stop in januari weer begonnen. Zij behaalde gelijk drie medailles. Derde werd zij op sprong en brug. Ook mocht zij een bronzen medaille in ontvangst nemen voor de vierde plaats op balk. Na deze succesvolle eerste wedstrijd waren de 4e divisie jeugdmeisjes aan de beurt en de derde divisie meisjes.
Angel liet op brug voor het eerst een zolendraai zien. Zij turnde een stabiele wedstrijd. Helaas greep zij op brug en vloer net naast de medaille.
Lieke had niet helemaal haar dag, maar liet desondanks toch een nette balkoefening zien.
Ilse vind de laatste tijd veel dingen eng. Hierdoor scoorde zij dit keer wat laag, maar turnde wel ontzettend netjes! Op sprong greep zij net naast de medaille.
Rosanne is een klasse apart. Zij werd op alle onderdelen overtuigend eerste! Een knappe prestatie! Bij de jeugdmeisjes turnde Josephine vooral netjes op brug en vloer waar zij net naast de medailles greep. Puck turnde eveneens netjes op brug en vloer.
Sophie turnde een mooie wedstrijd, vooral op vloer liet zij dit keer een nette oefening zien. Zij werd op dit onderdeel vierde en ontving hiervoor een medaille.
Robine kwam in het begin van het seizoen binnen als houten hark! Maar heeft ons allen en zichzelf doen verbazen door op het toestel vloer het goud te pakken. In de derde en laatste wedstrijd van de dag kwamen 5 turnsters uit de gemeente Edam-Volendam in Actie. Bij de pupillen 1 meisjes kampen Ilona Bond en Kim Overmars al een tijdje met een vervelende blessure waardoor zij nu niet alles konden geven wat erin zat.
Yinglian daarentegen gaat de laatste tijd ontzettend goed. Op vloer werd zij keurig vierde en ontving hiervoor een medaille. Op balk schitterde zij en liet alle concurrente achter, met een geweldige afsprong tot stand ontving zij op dit toestel de gouden medaille!
Ilona Zwarthoed moest vandaag tegen een aantal junior meisjes. Deze zijn ouder dan haar maar turnen ook niveau 6. Ilona liet zien dat zij het afgelopen jaar grote sprongen vooruit heeft gemaakt. Op vloer werd zij tweede. Op de overige toestellen sprong, brug en balk pakte zij overtuigend het goud! Op sprong liet zij overigens voor het eerst haar nieuwe sprong de half in half uit zien.
Ilona Out turnde bij de seniorturnsters. Daar pakte zij het zilver op sprong waar zij een nette half in half uit turnde.

Naast de toestelkampioenschappen werd zaterdag ook de 3e competitiewedstrijd voor de 3e divisie gehouden.
Sharon en Annelin kwamen in de eerste wedstrijd in actie. Sharon begon heel goed met de eerste drie toestellen. Met een derde plaats op sprong leek ze op een mooie hoge score af te gaan. Het laatste toestel, de balk, gooide helaas roet in het eten. Uiteindelijk eindigde zij op de 18e plaats.
Annelin turnde een stabiele wedstrijd. Met de vierde score op de balk eindigde zij uiteindelijk op de 13e plaats.
Mariëlle turnde in de laatste wedstrijd. Zij begon sterk op het onderdeel sprong maar kon deze weg helaas niet vervolgen. Een blessure gooide roet in het eten, waardoor zij de wedstrijd niet kon afmaken.

Met 25 medailles een zeer succesvol weekend voor de D groep meisjes Beukers en Mauritius. Via deze weg willen de Mauritius turnsters hun sponsoren JSC sport en SUCCES schoonmaak bedanken! Zonder hun is dit geweldige resultaat niet mogelijk!

 

 

 

Sponsors

QR donatie