Voorwedstrijd districtkampioenschappen 2014

2e Voorwedstrijd dames Mauritius
 
Zondag was de 2e voorwedstrijd voor een deel van de Mauritius damesselectie.
Het doel van beide voorwedstrijden is plaatsing voor de districtskampioenschappen
én doorstroming naar de landelijke kwartfinale.
De start van de wedstrijden was voor de dames jeugd 1 niveau N3 op toestel brug.


Tweeling Jette en Emma Sloots presteerden naar behoren en behaalden precies dezelfde score 13.600.
Ook stonden ze weer als een huis op hun favoriete toestel balk, met de hoogste score van de dag voor Jette 13.250.
Ondanks de hardnekkige knieblessure van Caitlin Veerman turnde ze de sterren van de hemel op haar lievelingstoestel vloer, met een hele hoge score van 15.050. Met de gevreesde flikflak weer in haar balkoefening bleef ook zij op die moeilijke balk. Jia Lu Tuijp wist vandaag wel haar zenuwen in bedwang te houden op balk. Met een monsterscore op vloer, 15.200, en een goed uitgevoerde nieuw sprong sloot ze de wedstrijd uitstekend af. Jill Pannekeet haalde haar winst vandaag vooral op haar sterkste toestel brug, 14.400. Door een extra bonus te turnen op vloer behaalde ze bijna de 15 punten grens. De goed uitgevoerde oefeningen bij balk, waarop ze alle vijf knap bleven staan, en op vloer leverden complimenten op van de jury en de resultaten waren écht goed. Jill pakte wederom een gouden medaille, Jia Lu brons, Jette werd 4e met medaille, Caitlin en Emma 5e en 6e.

Tegelijkertijd turnden Marit Schilder, Sophie Lefebvre en Linde Snoek hun wedstrijd als instappers niveau N2.
Linde is de laatste tijd goed in vorm. Op sprong die de vorige wedstrijd niet lukte scoorde zij nu een hoog cijfer. Bij balk liet zij zien dat ze er wel degelijk op kan blijven en met een 12.600 behaalde zij een super score. Linde werd 10e. Marit heeft met een nierbekkenontsteking toch haar wedstrijd kunnen turnen. Het hoogste cijfer behaalde zij op haar beste toestel sprong 12.900. Ook balk ging stukken beter dan de vorige wedstrijd. Een prima wedstrijd, Marit werd 22e.
Sophie begon super op de eerste twee toestellen sprong en brug. Ze werd daarvoor ook beloond met een 12.900 voor haar handstand overslag en arabier. Op balk heeft zij punten laten liggen waardoor zij helaas  zakte in het klassement Sophie werd 23e.

Vervolgens de pupillen 1 niveau N2. Geen ideale start van de wedstrijd want er stond een aantal meiden in de file waardoor zij pas tijdens de warming up binnenkwamen. Verder stond deze wedstrijd vooral in het teken van nieuwe onderdelen, dus extra zenuwen!
Elena Schilder turnde maar liefst vijf extra bonussen, op vloer en op balk. Dit deed ze uitstekend, ze
haalde eindelijk de 13 punten grens op vloer, erg goed! Elena werd knap 14e.
Madelief van Montfort had vandaag vleugels bij sprong, met beide sprongen ruim boven de 13 punten. Zij was als één van de weinige Mauritiusmeiden die een solide balk turnde en werd dan ook beloond met een goed cijfer. Madelief werd 12e.
Liena Azmani verbaasde vooral de concurrentie door een bijna perfecte brugoefening te turnen, 14.15 was haar score. Na drie onderdelen stond ze heel hoog in het klassement maar vervolgens was balk een beetje dramatisch. Erg jammer, ze behaalde toch een mooie 9e plaats.
Megan Jacobs ging vandaag ook voor twee extra nieuwe onderdelen op balk. Deze turnde ze erg goed, al moest ze wel 1 keer de balk verlaten. Met een strak uitgevoerde brug en vloer, ruim boven de 13 punten, behaalde ze een mooie 6e plaats, net naast de medailles.
Anouk Tol had nog een appeltje te schillen met iedereen ten opzichte van de vorige wedstrijd.
Dit was zeker terug te zien. Geen fouten en prima uitgevoerde oefeningen met maar liefst drie scores boven de 13 punten, resulteerden in een superknappe 5e plaats!
Rosalie de Boer turnt op bijna alle toestellen de hoogste uitgangswaardes. Hierdoor weet ze vooral op haar favoriete toestellen brug 14.95 en vloer 14.60 vaak de winst te pakken.
Ook al was balk niet echt goed, ze wist de concurrentie toch voor te blijven.
Zij mocht alweer het hoogste podium betreden! Al met al waren er veel leermomentjes deze wedstrijd, die we absoluut meenemen naar de volgende wedstrijden.
 
De laatste wedstrijd kwamen Nicole Tuijp en Inge Hansen in actie. Zoals altijd turnden zij netjes en strak met op onderdeel brug voor het eerst de reuzen, die Nicole een geweldige score opleverden van 15.10! Ook voor Inge een mooie score van 14.70.  Na 3 onderdelen stond Nicole 1 en Inge 2, maar de balk, waar vandaag zeer streng werd gejureerd, moest nog komen. De stalen zenuwen van Inge leverden haar een iets hogere score op dan Nicole waardoor zij precies gelijk eindigden in het eindklassement op de eerste plaats!

Met deze resultaten zijn alle dames doorgestroomd naar de districtsfinales in februari in Amsterdam én de kwartfinales van de landelijke wedstrijden die plaatsvinden in het weekeinde van 15 en 16 maart in sporthal Opperdam in Volendam. Gefeliciteerd allemaal!

De damesselectie van Mauritius  wordt gesponsord door teamsponsoren ETB Cas Sombroek en Schoonmaakbedrijf Succes Volendam. Selectiesponsor is JSC sport Volendam.

klik op de link voor foto's

foto's voorwedstr. distr.kampioenschappen 12-01-14 

 

 

 

 

 

 

Sponsors

QR donatie