NK Team Cup Dames Ookmeer sportcentrum 23-11-2014 

 Mauritius valt buiten de prijzen op NK Teams dames
Zondag vroeg togen de St Mauritiusturnsters en gevolg naar Amsterdam om voor het eerst mee te doen aan het NK Teams.
Uiteraard een leuk initiatief voor het doorgaans individuele turnen. Heel leerzaam om eens samen iets te presteren.
Dat geeft toch een ander gevoel en hier groeien ze natuurlijk alleen maar van.
Trainers Jay Kost en Mark Baartscheer hadden 2 teams gemaakt: team 1 bestond uit Emma Sloots, Caitlin Veerman en Nicole Tuijp,
team 2 werd vertegenwoordigd door Jill Pannekeet Jette Sloots en Jia Lu Tuijp.


Aan het uiterlijk van de dames lag het natuurlijk niet: het is een genot om te zien hoe mooi de haren worden gevlochten en de pakjes glimmen.
De wedstrijd begon echter voor de meiden ietwat moeizaam. Dit kwam vooral door het sterke deelnemersveld. Daar waar wij prima oefeningen zagen op de balk zag de jury dit toch anders en zij gaven de concurrentie meer punten. Emma, Nicole en Caitlin deden het eigenlijk best goed op balk: ze vielen er niet af en de landingen waren goed. Team 2 deed ook haar uiterste best maar helaas vielen ze er alle drie een keer af. Iets wat op dit niveau direct wordt afgestraft in de waardering.
Vloer was voor alle zes turnsters het beste onderdeel. Hoge sprongen en strakke series gaven ook de nodige hogere scores. Wat opviel en bijbleef was de grote lach van Jia Lu naar het publiek tijdens haar oefening! Of was het voor de fotograaf…? Mooi om te zien dat het plezier voorop staat bij deze meidengroep.
Onderdeel brug verliep wisselend. Mooie strakke bewegingen werden afgewisseld met zelfs het moeten loslaten van de brug. Dat kost natuurlijk punten. De landingen van alle meiden verliep opmerkelijk goed. Direct strak staan na het landen geeft toch een “JA! En hij staat!!!-momentje.
Met sprong verliep niet helemaal lekker en in zo’n sterk veld doe je dan niet bovenin het klassement mee.
Eindresultaat: een 7e plek voor team 1 en een 8e plek voor team 2.
Terugkijkend op deze dag is het bijzonder knap dat ze met een zeer korte voorbereidingstijd toch dit kunnen laten zien. Een prestatie om trots op te zijn en natuurlijk een onvergetelijke ervaring om in een team iets neer te zetten. Petje af voor de trainers die ook al steeds beter georganiseerd raken.
Dank gaat uit naar dames turnteamsponsors ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak en selectiesponsor JSC Sport. en alle overige sponsors, donateurs en vrienden van de St Mauritius. Zonder hen is er niets mogelijk en dat mag gezegd worden.
Op de foto van links naar rechts Jia Lu, Jill, Jette, Emma, Caitlin en Nicole.

Sponsors

QR donatie