Jongste Selectieturnsters geven visitekaartje af op halve finale!

Halve finales NK dames turnen in Bergschenhoek, 17 april 2016

Deze jongste dames van St. Mauritius, 8 en 9 jaar oud hebben het toch maar even gehaald: de halve finale van het Nederlands Kampioenschap! Zondag mochten ze naar Bergschenhoek, tegen Rotterdam aan voor de laatste plaatsingswedstrijd voor het NK. Er waren 2 wedstrijden in hun categorie, van elke wedstrijd met elk 20 deelneemsters mochten er maar 8 door naar de finale. De beste 2 per onderdeel komen ook nog in aanmerking voor een toestelfinale.

Instap N2 – Baan 1 Megan Veerman en Sabine de Koning
Sabine had veel zin in de halve finale en zat samen met Megan in baan 1. De sprong en brug gingen best goed, hoogste score tot nog toe op de brug. Op de balk ging het helaas een stuk minder dan de vorige keer en dat kost punten. Sabine moest genoegen nemen met de 20ste plaats, maar was trots dat ze zo ver is gekomen. Megan heeft een goede halve finale geturnd. Ze heeft zich weer iets verbeterd en heel knap haar evenwicht hersteld na de radslag op balk. De concurrentie was te sterk helaas: Megan behaalde een 17e plaats.

 

Instap N2 – Baan 1 Lindsey Ettema en Mandy Pelk
Op haar negende verjaardag mocht Lindsey aantreden op de halve finale van het NK turnen. Lindsey turnde een nette wedstrijd. Met als uitschieter haar prachtige balkoefening waar zij een vierde beste score neerzette, net niet genoeg voor een toestelfinale. Ook liet ze twee mooie sprongen zien op het paard. Op de brug mooie zwaaien en de hoogste score die ze op dit toestel ooit heeft behaald. Ze behaalde een nieuw persoonlijk record met een puntenaantal van 51,925. Helaas kwam ze 0,633 punten te kort om door te stromen naar het Nederlands kampioenschap. Lindsey werd knap 12e .
Mandy Pelk turnde zondag wederom een super mooie wedstrijd. Als je jezelf verbetert met maar liefst 2 punten is dat natuurlijk al grote klasse. Op balk behaalde ze een supermooie score van 13.967, 2e van alle deelneemsters, waarmee zo ook nog de toestelfinale haalde. Sprong 13.050, vloer 13.200 en brug 12.600. Samen genoeg punten voor de finale in Tilburg!

Knappe prestaties van deze meiden, en een felicitatie voor Mandy die mag strijden om het Nederlands kampioenschap meerkamp en de toestelfinale op de balk.

Dank aan de trainers en de sponsoren van de damesselectie ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak.

Sponsors

QR donatie